2010. június 3., csütörtök

Kisváros

Mivel Vietnám legdélebbi részén léptünk be az országba (és mint nemsokára kiderül, a legészakibb pontján hagytuk el), a földrajzi adottságoknak köszönhetően minden útba esett. Hoi An (középtájon) arról híres, hogy kicsi és megúszta a háborút, így óvárosa megmaradhatott óvárosnak, ahol a sok kínai lámpabolt között remekül lehet sétálgatni esténként. A hely élvezeti értékét tovább fokozta, hogy itt fedeztük fel a 40 forintos csapolt sört, ami mindig friss, hideg és finom, vagyis sokkal jobb, mint az ugyanannyiba kerülő víz.

a nagy távolságokat sleeper busszal hidaljuk át

a várostól 5 kilométerre egész jó a tengerpart

lámpás eladó

andalogni ideális

a Hoi Antól nem messze lévő márvány hegyek köré települt kőfaragó város igen ronda

törzsasztal

6 megjegyzés:

  1. Nem is ronda az a kártyavár-város a márványhegy körül, legalábbis abból a magsságból, ahonnan fényképeztétek... De a tengerparti magasles, a Pullmann-busz is varázslatos, nem beszélve a fennmaradó három képről!

    VálaszTörlés
  2. ..és a középen lévő kőhegyet faragják el előbb-utóbb? És mit jelent az étterem neve? Nem Hosszú út véletlenül, mint kínaiban? Fürödtetek a melyik-is-tengerben?

    Többet nem kérdezek, csak nézegetem a kinagyított képeket, és próbálok ott lenni.
    CsókA

    VálaszTörlés
  3. Rossz hirem van: biztos vizezik a sort... ;) A sleeper bus remek talalmany! M

    VálaszTörlés
  4. Sleeper buszokat a francia siutakra!!! Nem importálunk? Pont most szakadt be a magyar tőzsde (az OTP két nap alatt kb 20%-ot esett), lehet, hogy csődbe megy az ország, szóval valamiből meg kéne élni a jövőben is, a GYED már nem is tűnik olyan soknak.
    Full off-topic, csak mert exhibicionista vagyok ;): Samu már feláll, kapaszkodva lépeget és gyönyörű hosszú, göndör fürtöket növesztett!

    Pussz,
    KSA

    VálaszTörlés
  5. A kőhegyek fogynak, giccses sárkányok, oroszlánok és szökőkutak készülnek belőlük. Fürödtünk, az étterem nevét nem tudjuk, a sör pedig tényleg nem a legerősebb, amit valaha ittunk, ezért is helyettesíti jól a vizet.

    VálaszTörlés
  6. Ati kiszállt időben?
    Sleeper buszoztunk már Indiában, Vietnámban és legújabban Kínában, és tényleg zseniális. Éjjel-nappal élvezet, repül az idő és a táj. Ráadásul mivel emeletes ágyak vannak, ugyanannyi ember (vagy talán kettővel több) fér el, mintha székek lennének.
    Samunak gratulálunk! :)

    VálaszTörlés