2009. október 22., csütörtök

Happy Diwali!


Indiába érkezésünk óta diwali lázban ég az ország. Ez a legnagyobb szabású hindu ünnep, leegyszerűsítve a helyi karácsony. Diwalira épültek a reklámok a tv-ben, és diwali miatt kínált különleges tarifát a hotel tulajdonos, de még a riksa sofőr is. A három napos fesztivált rangjához méltóan Rajasthan fővárosában, Jaipurban töltöttük. Mint kiderült, a diwali akkor az igazi, ha neondíszítésben úszik a város, reggeltől estig mindenki gejl tejporos édességeket zabál, és addig durrognak a petárdák, ameddig a tűzijáték boltokból el nem fogy minden az utolsó rózsapatronig. Még nem fogyott el, mikor nyugodtabb vidékre menekültünk, a madárállományáról híres Koladeo nemzeti parkba, Bharatpurba. 


buli van!rovid labu tehen, eleg ijesztotalan meg most is gyujtjaa hotelunk elotti loterkilatas az ablakunkboltelthazkeleti kenyelemRonto Palegy ujabb monkey temple


az elhagyott epuleteket most a majmok uraljakcsaladi idillmost mi legyen?tehenek mindig mindenholwater palace


Jantar Mantar csillagvizsgaloa varos buszkesege, bevasarlokozpont Pizza Huttala vilag legjobb Pizza Hutja


itt jartunk

7 megjegyzés:

 1. Nálam a "Keleti kényelem" viszi el a pálmát, azoknak a lyukas zokniknak még az interneten keresztül is szaguk van, annyira életszerű a fotó... Ez persze nálam némi elfogultság a szociográfia iránt, el kell ismerni, hogy a majmoktól a Las Vegas feelinget ébresztő neonfényekig (na jó, kicsit puritánabb) minden felvétel nagyszerű.

  Szívesen megnézném újra a tegnapiakat is, mert az a poszt nem akarja az igazságot, egyelőre csak a címe van meg, illetve alatta időnként a chandigaros régebbi bejegyzés...

  P.P.

  VálaszTörlés
 2. Ha már Janónak is túl sok a petárdázás az durva.

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 4. Bizony, a képek, a képalairasok és a beszamolo stilusa is remek. Mondanam, hogy egyre jobb, de ez azt a téves képzetet kelthetné, hogy a korabbiak nem tetszettek igazan (pedig épp ellenkezoleg). Szoval inkabb azt a kommentart fuzom hozza e bejelentkezéshez, hogy egy végigdolgozott (otthon amugy munkaszuneti) napot sikerult feldobnotok! :) M

  VálaszTörlés
 5. nagyon komoly a borbelyos kep, pont mindket arc belenez a kameraba(mondjuk minden kepen amin van valaki az pont belenez a kameraba).meg a jobboldali a tukorben, a mokus a keritesen ganesha mellett is jo.
  a cipopasztara a folyamat melyik szakaszaban van szukseg?
  Happy Diwali!

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szépen köszönjük a méltató kommenteket. Lehet, hogy többeknek feltűnt már, hogy a firefox kivételével az összes böngészőben hibásan jelenik meg a blog. Hiányoznak és összekeverednek posztok. A hiba a pushkari bejegyzéssel kezdődött, ezért azt most töröljük és újrarakjuk. A sorrend megőrzése végett lehet, hogy a Happy Diwalival is hasonlóan kell eljárnunk, előre is elnézést kérünk a kommentek esetleges elvesztéséért. Panasszal élni a blogspot (Google) munkatársainál lehet.

  VálaszTörlés
 7. Hoppá. Már megint nem semmi a produkció. A Présben Sándorbá jóvoltából alighanem hétfőn kezdődik a tetőfedés, addig szerveztem mint jószerivel nem is érdekelt. A szövegért és a képaláírásokért odavagyok, a képeket Á is dicséri.
  A Pizza Huttól kérhettetek volna rendszeres útiköltséget az odautazáshoz :)
  Jövő héttől járok heti egy órára az előző némettanárhoz, Évához, a jelenlegi Goethe Institut nem olyan hatékony.

  Jankuséktól is jött hír, anyátok boldog.

  Sajna a csomagnak még nyoma sincs. A két hetes menetidő szerintem nagyon optimistán volt számolva, úgyhogy még ne aggódjunk. Bementem a postára, rákérdeztem, jövő héten is szemmel tartom. Legközelebb Kati néninek címezd szerintem, az ismerős postás a kezébe nyomja. Oda címezvén nem tud semmiképp a postafiók bezavarni, nem kell tartani a bonyolult akadály elbukásától.

  További szépeket és gyömbéreseket és petárdamenteseket kívánunk mindkettőtöknek.

  CsókA

  VálaszTörlés