2009. október 20., kedd

Pushkarban székeltünk

makacs gasztroenterológiai problémáink miatt a hely méretéhez képest sokáig. A város egy tó partjára épült, mely a legenda szerint úgy jött létre, hogy Brahma, a teremtő isten lótuszvirágot dobott a földre. Ahol a szirmok földet értek, víz tört fel a sivatagból. Az éppen kiszáradt tó körül 500 fehérre meszelt templom áll, Pushkar az ország egyik legszentebb helye. Tényleg szép (hát még ha víz is lenne a tóban), pompásan díszített házak alkotják a várost. További nagy előny, hogy kicsi, gyalogosan könnyen bejárható, és tapasztalatunk szerint a települések méretének csökkenésével arányosan az emberek is kevésbé erőszakosak. Itt tartják a világ legnagyobb tevevásárját tíz nap múlva, ami biztos jó buli, de nekünk sajnos pont akkor jár le a vízumunk, úgyhogy tovább kellett állnunk.


testfestékek


oázis


 a pushkari tó


nagyon édes


nem az autóforgalom a meghatározó


lemaradt a kisbivaly


a szövegkiemelő színű turbán balesetvédelmi szempontból is előnyös

1 megjegyzés:

  1. Na... most hogy ötödszörre-hatodszorra is törlődött és visszakerült ez a poszt, végre minden böngészőben látszik, nemcsak Firefoxban... Úgy tűnik: nem szabad vesszővel zárni a címet, és nem árt a Word-ből sima szövegként kimenteni az előre megírt posztot, s azt mondjuk notepadből becopyzni a blogspotba, így nem maradnak benne olyan hülye vezérkő-karakterek, amik tévútra viszik a Chrome-ot, Internet Explorert vagy a Safarit...

    Igaz, így eltüntek a korábbi commentek, de biztos akad majd, aki újra megdicséri a neonturbánt vagy a pocsolyává szikkadt szent tóról készült képet (no meg többit), főleg, ha most már látja :)

    VálaszTörlés