2010. január 31., vasárnap

KL

Indiából érkezve a maláj főváros civilizáltsága lenyűgöző volt. Bátran próbálgattuk a különböző utcai büfék kimeríthetetlen kínálatát, és boldogan szeltük keresztül-kasul a várost a légkondicionált magasvasutakkal, a hazai árszínvonalhoz képest továbbra is megdöbbentően olcsón. A nedves meleg elől egyszer egy nyolc szintes IT plázába, máskor pedig valamelyik óriási parkba menekültünk, ahol egérszarvasok, egzotikus madarak, orchidea- és rózsakertek között bóklásztunk órák hosszat. Véletlenül betévedtünk a rendőrmúzeumba is, ahol egy hipermodern, interaktív kiállítás keretében követhettük végig a maláj történelmet rendőr szemszögből, természetesen ingyen. Az optikai tuninggal gazdagon díszített kocsik között nyugodtan át lehet kelni az úttesten, forgalomtól, lámpától, zebrától függetlenül. A klímát leszámítva Kuala Lumpur kellemes és élhető nagyvárosnak tűnt.

Disneyland

foca

emlékmű

történelmi városközpont

Luca wins

kínai ajándékbolt óriási szárított hús választékkal

tornyok

páncélvonat kötöttpályás üldözésekhez a rendőrmúzeum kertjében

a hongkongi specialitást (halkrémmel töltött mindenféle zöldség és tofu) árusító stand este fél 12-kor nyitott

eső előtt

Petronas skybridge

belváros

Kilövésre felkészülni!

Kakilj velünk!

5 megjegyzés:

  1. Az egyeni latasmodu kepek megerkeztek, ezeken nagyon szep a varos!
    Egy kis csaladi: Gyuri Kambodzsaba repulven az itthoni hoakadalyok miatt lekeste az amszterdami csatlakozast, igy epp Kuala Lumpuron keresztul repitik, most tolti ott a semmire se jo hat oras varakozasat... Es ha mar emlitettem a havat: ma estere a varosban meglesz a 40 cm, a Normafanal (Nagyi miatt mentunk, nem szankozni) embertelen a tomeg, parkolni alig tudtunk. Most epp itt vagyunk, nem tudom meg hogy a folyamatosan zuhogo hoban haza jutunk-e...

    VálaszTörlés
  2. KLASSZAK vagytok srààcok!
    hajrà a tovabbiakhoz!
    a normafanal is kuràzs ;)
    Brbi

    VálaszTörlés
  3. ...egy kis orchidea fotó jól mutatna a téli éjszakában. Klassz a hely és a szereplők. Sokat esik? Monszunos hangulata van? A szárított hús isteni, van ánizsos is, nyami, mindeképp kóstoljátok meg a szimpatikus fűszerezésűeket. A hongkongi kajás kép láttán elkezdett csurogni a nyálam, pedig tegnap ettünk Jankussal egy kis kínait, tegnapelőtt meg itthon nyomtam be 3 db száznapos tojást friss szósszal.
    A varjak vagy mifene feketék hátborzongatóak. Itthon annyira ellepett mindet a hó, hogy a kerti lépcsőnek a cikk-cakkjai is teljesen eltűntek, teszek is ki valamit a madarakak holnap.

    CsókA

    VálaszTörlés
  4. Heló!

    Nem lehet okunk panaszra, de ne idegesítsetek a hóval légyszi :)
    Monszun van. Eseget minden nap, de nem vészes.
    Az orchidea úgy nő, mint a gaz, csak most épp nem virágzik.
    Szárított húst ettünk bőven, a hongkongi cucc annyira jól nézett ki élőben is, hogy jól elrontottuk vele a gyomrunkat.

    Puszi

    VálaszTörlés