2010. január 16., szombat

Utolsó állomásunk Indiában: மாமல்லபுரம்

Mamallapuram az elsőszámú látványosság Tamil Naduban, ami a turisták és a rájuk leső vérszívók számából akkor is egyértelmű, ha az embernek nincs útikönyve. A legfőbb attrakciót a 7. és 9. század között faragott templomok és barlangok jelentik. Állítólag a vallási célokon túl így akarták megmutatni a helyi kőfaragók szakértelmüket.
A város másik büszkesége az egy hónapon át tartó táncfesztivál, melynek keretében egy egészen komoly produkciót, valamelyik ősi eposz végigtáncolását csíptük el.
Talán mindez nem lett volna elég, hogy kitöltse rendelkezésre álló időnket, de szerencsére újra hozzájutottunk egy eredeti, fordított váltós (bal lábnál a fék, jobbnál a váltó) Royal Enfieldhez, ami kétségkívül az egyik legjobb dolog Indiában.


egyik irány


másik irány


a nagyon híres Shore Temple


zarándokok és egy ló


indiai turisták


nyugati turista


magyar turista


Gangesz


világítótorony


melósok


a kínálat meghaladja a keresletet


élő zenei kíséret


finálé


gharial, Madras Crocodile Bank


14 féle krokodil él a parkban


veszélyes állatok


a vidámpark zárva


jellegzetes tamil templom


paprikás sült hal


végre újra Enfield


parkoló


export quality


elvarázsolt kastély


búcsúvacsora, dél-indiai klasszikusokkal

állati videók






7 megjegyzés:

  1. A krokodilos videón, a krokodilnál ez vmi támadó állapot, vagy csak ebédutáni gyomorszellőztetés?:) Milyen eszközökkel vannak amúgy elkerítve? És mivel videóztok? Youtubeon nyomok rájuk 5 csillagot, hogy terjedjen.

    VálaszTörlés
  2. Rám is a krokodil-video hatott a legmélyebben, lehet, hogy azért ez az utolsó felvételetek, mert a fenevad egy aprócska ugrással elnyelte a fényképezőgépet? ;-)

    Amúgy a fotók közül a "melósok" a díjnyertes, nem tudom miért, de minden véletlenül a képen lévő elem nagyon a helyén van.

    Az ajtók mögé rejtett tükör nem eredeti, Alpl-ben a Waldheimathof fogadó első emeletén egy ajtóra az van kiírva, hogy emögött az ajtó mögött látható a legkedvesebb vendégünk, és ha kinyitod, ugyanúgy magadat pillantod meg, mint itt a rezervátumban, ahol a világ legveszélyesebb állatának titulálnak Benneteket... Szerintem az előbbi kedvesebb, még ha az utóbbit környezetet óvó célból írták is...

    A hely egyébként nem véletlenül turistaparadicsom, van benne vonzerő!

    VálaszTörlés
  3. A kroko mintha horkolna :))
    A vidámpark vaslovai körhintához tartoznak?
    A világítótorony egy olyasmi kőbucuson van, mint amit Janó tol - mint amin Janó tol, vagy valami vasbeton bunkeren?

    A melósok téglahordó csajszik nemde?

    Milyen idő van? A tengergyanús vízben lehet fürdeni?

    Csak így tovább!
    CsókA

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Ati azt mondta, hogy ha 3 hónap India után az Enfield a legjobb dolog, amivel ott találkoztatok, akkor mi nem leszünk ott egy hétnél többet, ha világ körüli útra adjuk a fejünket :)
    Nekem a Gangesz kép tetszik itt a legjobban, olyan, mintha nem valami épitmény oldalán lenne a dombormű, hanem természetes kőfalon - tényleg? Az is jó, ahol Luca vigyorgó feje kikacsint a jó egyensúlyérzékkel rendelkező, giccses virágárus mögül :))
    Jó hoszú utat jártatok be Indiában, van valami tanulság is (az Enfield jóságán túl ;))?

    Megyek, kendőbe kötöm a fiamat, mert elfáradt.
    Pussz,
    Karola

    VálaszTörlés
  5. jó ötlet a videózás, a böfögő krokodil vicces, de mutathatna vmi kunsztot is.

    a ganajtúró-arányokkal bíró kép is elég jó lett!

    hogy okoskodva esztetizáljak egy kicsit: ha a vidámpark zárva képen nem zavarna be a csónak a főtémába, akkor egy világbajnok lenne.

    de a legnagyobb a szerény mercedes dísztárcsa - optikai tuning set!

    remek poszt!

    VálaszTörlés
  6. A "kigyó-hentes" életképhez hasonló több is van a YouTube-on (pl.: http://www.youtube.com/watch?v=sTUyAvup3Cs) de a "kobra lecsap" címet én meghagynám ehhez a videóhoz, ez valami elképesztő:
    http://www.youtube.com/watch?v=_BiL910Hj5E

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!

    Jól vagyunk (ha valaki aggódott volna), és már nem Indiában. Igyekszünk utolérni magunkat a blogon, jelenleg egy összefoglalót szeretnénk írni, hogy ne az Enfield legyen az egyetlen tanulság.

    A fényképezőgép képes videót készíteni, a probléma, hogy semmilyen videó editáló programunk nincs egyelőre. Ezért rossz minőségben és röviden vagyunk kénytelenek videózni, hogy legyen esély feltölteni.

    Sejtettük, hogy a tükrös poén nem itt fordul elő először a világon, de legalább egy kép, amin mindketten rajta vagyunk!

    A domborművek, faragványok és a világítótorony is természetes homokkőből van, azon áll. A tengerben lehet fürdeni, de az Andaman-szigetek után nem annyira kivánkoztunk a vízbe, kicsit gusztustalan.

    A mercedes dísztárcsa ráadásul egy Ambassadoron van, ami a legmenőbb indiai autó, a kormány is azt használja.

    VálaszTörlés