2010. február 7., vasárnap

Miért éppen Cherating?

A maláj félsziget keleti partja novembertől februárig, amikor legerősebb a monszun, zárva tart. Nem járnak a kompok a szigetekre, nem nyitnak ki az éttermek, nincsenek turisták. Kivétel ezalól az ország egyetlen szörfös faluja, Cherating. Az egyutcás település szintén teljesen halottnak látszik, a vízben azonban dagály idején zajlik az élet. A hullámok különlegessége, hogy egy ponton törnek, egy kilógó sziklaszirten, a tengerfenék mégis homokos, kezdők is bátran próbálkozhatnak. A hely különlegessége pedig a hihetetlen vendégszeretet, és a hamisítatlan maláj falusi életritmus.
Napjainkat nasi lemakkal, tradícionális helyi reggelivel kezdtük. Elsőre kicsit furcsának tűnt kókuszos rizst, szárított halat, mogyorót, csípős szószt, tojást és pörköltet enni reggel 6-kor, a végére viszont el sem tudtunk képzelni finomabb és energiadúsabb kezdést a fél napos szörfözés előtt. Ki is húztuk vele délutánig, mikor végre kinyitott a világ legjobb korianderes mini sültcsirkéjét árusító büféje. Szuperlatívuszokban tudnánk még írni a szállásról, a hamburgerről, a gyümölcslevekről, a szörfbolt klubhelyiségéről, az internetkávézóról és a parti bárról is, de sok lenne a szóismétlés. Cherating egyszerűen fantasztikus, azóta ha bármi ottani kedvencünket rendeljük, kétszer annyiba kerül és fele annyira se finom. Mikor elterjedt a hír, hogy indulunk, volt, aki a szobánkhoz jött elköszönni, mások pedig az utcán gyűltek össze és szomorúan búcsúztattak minket. Visszavárnak, és mi is visszavágyunk.

az utca

steamboat (hotpot)

jég a dinnyeléből

Cherating point este

és reggel

a nasi lemak királynője

kárba veszett hullámok

a helyi tehetség deszkáját nem mástól, mint Occytól kapta a két héttel korábbi Billabong gyerekversenyen

jótanácsok

a falu legaranyosabb kutyája

sportemberek

Ágyő, balra el!

3 megjegyzés:

  1. Isten hozott benneteket Cheratingban!
    GYÖNYÖR. MESEBELI.
    Tényleg, még a kutty is fülvakarni, gyömöszölni való.
    Luca és a hullámok viszonya alakul?
    Ma az Albertinában voltunk, sok szép tegert festettek az impresszionisták, de...

    A dinnyejég hogy keletkezett? Nemtok rájönni, min lehet.

    CsókA

    VálaszTörlés
  2. A szörfös képeket látva gyorsan megnéztem a http://hungasurf.blogspot.com oldalt, hogy vajon vettek-e át megint képet Tőletek, de ott a legfrissebb bejegyzés még mindig a Little-Andaman-os szörfözésetek "LucaJanó around the world" címmel... Lehet, hogy több hullámos kép kellett volna a posztba? Vagy csak lusta a blogíró?

    Ti minden esetre nem vagytok lusták, az utóbbi napokban nem győzünk követni Benneteket ;-)! Csak így tovább!!!
    P.P.

    VálaszTörlés
  3. Mindannyian szorfoztunk, fejlodunk. A jeg kiesett a dinnyelebol az asztalra. Es vegul ugy nezett ki, mint egy levagott ujjveg.

    Nem kell minden szorfos posztunkat atemelniuk, igy is remek, hogy ideiranyitottak nehany erdeklodot.

    VálaszTörlés