2009. december 31., csütörtök

Port Blair

Az Andamán-szigetek fõvárosában egy órát se lenne érdemes tölteni, azonban a hajójegyvásárlás és a tartózkodási engedély körüli bonyodalmak miatt napokra ottreked az ember. A külföldiek körében versenyhangulat érezhetõ, hogy kinek hány nap Port Blairrel sikerül megúsznia a nyaralását. A szállások rossz minõségûek és drágák, az éttermekkel ugyanez a helyzet. A vendéglátósok érezhetõen tudják és kihasználják, hogy muszáj Port Blairben vesztegelni, bár önként kiváló kiszolgálás mellett se maradna tovább senki.


A port blairi akvarium leginkabb egy lepusztult biologia szertarhoz hasonlit. Formalinban uszo kifakult halakat lehet megcsodalni, a festoeszkozoket pedig egy ottfelejtett balnacsontvazon taroljak. Fotozni egyebkent tilos.


meg egy ilyen attraktiv szemetest sem kepesek hasznalni


Phoenix Jetty


a narancssarga altalaban finomabb


szupersztar


ladies` queue


men`s queue


grund


Rajiv Gandhi Water Sport Complex


hiaba van kiirva


az indiai ferfiak diszkreten, guggolva pisilnek


szorpi


Kerjuk vigyazzanak, az ajtok nem zarodnak!

4 megjegyzés:

  1. Lassan az egész Andaman "tavalyi hó" lesz, ahogy ugyebár a "breaking news"-ből kiderül: Ti már újra a nagy félszigeten (azon belül is Pondicherryben) majszoljátok a croissant...

    Bocsánat, hogy kommentemmel némileg rontok a tudatos aszinkronon, és megpróbálom egy pillanatra összeigazítani a három és fél órával mindenképp előrébb ketyegő óráitokat a mienkkel, de Ti mégiscsak ma posztoltatok, szilveszter napján, én is ma kommentelek, úgyhogy itt és most kell megállni: egy gyors interkontinentális BUÉK-ra. No meg majd este fél kilenc (az ottani éjfél) táján, ha sikerülne élőszóban is...
    És mivel feltehetően azt folytatjátok, amit már vagy öt hónapja elkezdtetek, nincs kétségem afelöl, hogy 2010 is boldog évetek lesz!!!

    P. P.

    VálaszTörlés
  2. A fára tekergő szépség bal combja tetején elég furcsán domborodik a textil. Az, aminek látszik?

    És mire való a vicces szemetes mögötti óriáshomokozó? És a külön férfi és női sor urán mi következik? Keveredés, nemde? Vagy van motozás? Vagy csak azért vagytok szeparálva, hogy a tömegben ne legyen tapizás? És mi az a narancssárga, amit Luca szopogat, s általában, jobb, mint a zöld? Van magyar vagy angol neve? És mennyibe kerül egy darab?

    A további kérdéseimet majd itthon, szóban :))

    ÇsókA

    VálaszTörlés
  3. janó a szupersztár nevű kép az mi?
    Beálltak az arcok így és kérték hogy fotózd le őket? vagy te kérted hogy álljanak be? kicsit szüreális...

    VálaszTörlés
  4. A bajszos-gitáros figura fotóztatta magát a csajokkal a strandon, mi csak arra jártunk. És aztán pár nappal később láttuk viszont a havelocki búvárfesztivál sztárfellépőjeként.

    A lányok igazi lányoknak tűntek, de a ruha tényleg furán domborodik. Mi nem vettük eddig észre. A narancssárga és a zöld kókuszdiók. Elsősorban ivásra, kb. 3 deci lé van benne, és a belsejében általában van egy kis zselé szerű ehető rész is. 10 rupi (40 Ft) darabja az utcán szívószállal, zöldségesnél 7, de tele van velük a vidék ingyen. Viszont célszerszám nélkül nehéz elbánni velük.

    Az óriáshomokozó a tenger bekerítve, hogy az indiaiak is be merjenek menni vízibiciklizni.

    A férfi és női sorok végig külön mennek. Talán a tapizás miatt, de a férfiak egyébként is jobban szeretnek egymással keveredni errefelé.

    VálaszTörlés