2010. május 5., szerda

Koh Tao

A maláj-thai határon való átjutás nem volt zökkenőmentes. A „visa on arrival” felirattal ellátott irodában először felháborodottan tagadták, hogy bárki is kaphat vízumot a határon, erősködtek, hogy vissza kell mennünk Penangba és ott elintézni.  Hosszas vita után végül  hívták a főnököt, aki egy rendkívül kövér, izzadt és szemmel láthatóan lusta ember volt. Ő egy táblát kezdett mutogatni, melyen az állt, hogy fejenként ezer bahtért (hatezer forintért) kaphatunk 15 napos vízumot, de csak akkor, ha mindketten bemutatunk még tíz-tízezer bahtot. Meghallva, hogy nincs nálunk ennyi készpénz, ő is vissza akart küldeni minket Penangba, de miután nem mozdultunk, kelletlenül kibökte, hogy van egy ATM a határ túloldalán, ahova még átmerészkedhetünk vízum nélkül. Így végül 15 napra bebocsátást nyertünk a Thaiföldi Királyság területére.
Viszonylag rövid időnket nem akartuk szétaprózni, ezért úgy döntöttünk, hogy Bangkokon kívül mindössze egy megállót teszünk. Felmerült több nyugati parti, andamán-tengeri sziget és a full moon partykról híres Koh Phangan, de végül Nyéky Imiben bízva (aki fél éves Új-Zéland - Dél-Kelet-Ázsia útjából másfél hónapot töltött itt) Koh Taora hajóztunk. Egy hét nyaralás volt ez a nyaralásban, sok  búvárkodással, cápákkal, valódi crossmotorozással, blue moon partyval (minden létező holdfázisnak saját bulit szentelnek) és egy cölöpökön álló tengerparti házikóval, aminek a teraszára még sokáig emlékezni fogunk.

búvárparadicsom

A kis sziget neve Shark Island, reggel 7-kor és délután 5-kor jó eséllyel lehet cápát látni a szorosban. A háttérben Koh Phangan körvonala.

színpompás

a kajak az erkély alatt parkol

raj

Koh Tao érzés

8 megjegyzés:

 1. Ez a Koh Tao feeling nem lehet annyira rossz!!!

  VálaszTörlés
 2. Szerencse, hogy Indiában már megtanultátok, hogy a hivatalnokok arrafelé még ... másabbul működnek, mint itthon, és nem szabad soha feladni.

  Hogy ti mennyi földi paradicsomot szedtetek össze az elmúlt időben! Ebből biztos jut a spájzba is :))

  Milyenek a holdpartik?

  Janó nagyon próbált beilleszkedni a halrajba, psszt, ne áruljuk el neki, hogy kicsit azért kilógott.

  Szóval megint minden csodaszép, hajrá vándorok!

  CsókA

  VálaszTörlés
 3. Nem rossz, nem rossz...:) Engem is érdekelne milyenek a holdas bulik! Adam

  VálaszTörlés
 4. Remélem, a thai-kambodzsai hataron konnyebben jutottatok at! M

  VálaszTörlés
 5. Megpróbáltam keresgélni a full moon partikról, kb 2 oldalról 5 trójai vírust szoptam be, úgyhogy kiváncsian várom ti mit meséltek majd...

  VálaszTörlés
 6. Engem is nyilván a holdas bulik érdekelnek. (: Jó hely ez a Koh Tao is. És Bankokban hol mulattatok? Partyposztot követelünk!

  VálaszTörlés
 7. A full moon party Koh Phanganon valami ilyesmi lehet:
  http://www.youtube.com/watch?v=11-qFMLMc6c
  Mi nem voltunk. Koh Tao sokkal békésebb, és a holdfázisok közül (full, half, black, blue) valószínűleg az utóbbi a legkisebb durranás. Egyébként jó volt a zene, a dekoráció és a helyszín, csak kevesen voltak.
  Bangkokról hamarosan...
  (Kambodzsáról pedig majd utána)
  csóközön!

  VálaszTörlés
 8. üdv,
  mi most tértünk haza 4 napja egy hónapos South-East-Asia túránkról, a Koh Tao-s képeket nézegetve talán egy picit bánom, hogy utolsó pillanatban Koh Samui-ra változtattuk az utitervet. Egyébként nagyon jól esik látni ugyanazokat a helyeket, ahol mi is jártunk a képeiteken. Már most vissza akarok menni.

  VálaszTörlés