2010. május 31., hétfő

Mekong-delta

A kambodzsai-vietnámi határt a Mekongon lecsordogálva hajóval léptük át. A Mekong-delta Vietnám egyik legkevésbé iparosodott része, az ezernyi folyóág és csatorna által behálózott síkság lakói leginkább rizstermesztésből, illetve hal- és kacsatenyésztésből élnek. A hajó Chau Docban tett partra minket, ahol nemigen lehet mást csinálni, mint sétálgatni a városka méretéhez képest meglepően nagy és érdekes piacon, üldögélni a folyóparton, figyelni a rohanó vietnámi életritmust és élvezni, hogy a helyiek minden hátsó szándék nélkül kedvesek. Itt ettük a legfinomabb pho-t (tésztalevest), holott nem csak az ország, de a pho fővárosa is állítólag Ha Noi.

úszó határ

kacsafarm

a házak alatt haltenyészet van

lakóhajó patchwork takaróval

vállról indítható palacsintasütő

szárított hal hegyek

malacpofa

lógós kacsák

nem talált

kanálisok

Golden Gate

4 megjegyzés:

 1. "uldogelni a folyoparton" - nyilvan neztetek, hogy uszik el a dinnyehej... Egyebkent talan ebben a posztban ertetek el a csucsot, legalabbis ami a kepalairasok humorat illeti. De a kepek onmagukban is csucsok, a malacpofa kepalairas nelkul is hordozza az uzenetet ;-)
  tovabbi jo utat, Lucat pedig Isten eltesse sokaig!
  P. P.

  VálaszTörlés
 2. Kedves drága Lucacsájníz v. fordítva? Kívánok nagyon sok boldog születésnapot:-)Puszi:Angimama

  VálaszTörlés
 3. Nem csoda, hogy a madárinfluenza Ázsiában hódított, az a fiúcska is kacsasz..ban fürdik. De édes a mosolygós pofácskája.
  A szárított halból micsináznak? Ettetek olyat?
  A palacsintasütő komplexum zseniális, Kölnben láttunk effélét virslifőzővel - Magyarországon talán lecsót kellene így árulni, rizsest, tojásost, csípőset, stb.
  Luca, hogyhogy nem találtál célba? Nem ismerek rád!

  Itt folyton esik, hogyé adják ott a bárkát? Lehet, hogy a XXI. században Made in China bárkával menekül majd meg az emberiség...

  Hajrá, előre!

  CsókA

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok!
  Lassan teljesen lemaradok lélekben az utazásaitokról, jöhetnétek már haza, besokalltam kicsit :)
  Üditően is hatott a haltelepes lakótelep, amiről Skandinávia jutott eszembe - sosem gondoltam volna, hogy lehet hasonlóság Dél-Kelet Ázsia és Észak-Európa között.
  A többi kép is nagyon szép, már várom, hogy itthon kiállitás legyen az útifotóitokból.
  Pussz

  Karola

  VálaszTörlés